Småbarnsfamilie uten lader hjemme – slik håndterer de lading!

Småbarnsfamilie uten lader hjemme – slik håndterer de lading!

Marie Jerpseth og Even Hjetland har to små barn og bor på Torshov. De har en Nissan Leaf som eneste bil, men ingen ladestasjon hjemme – hvordan håndterer de ladelogistikken?

Familien byttet til elbil for to år siden, og forteller at de er positivt overrasket over hvordan bilen, som har rundt 20 mils rekkevidde, passer inn i hverdagen. Til tross for at de ikke har mulighet til å ha ladestasjon hjemme, forteller de at de sjeldent kjenner på rekkeviddeangst, og at de har klart å finne andre løsninger på lading av bilen.

- I det daglige er vi ikke plaget av å ikke ha hjemmelader. Jeg lader ofte bilen på jobb, og i Oslo sentrum har mulighetene for hurtiglading og kommunal lading blitt veldig bra. Siden vi bor på Torshov har vi jo både Circle K på Kiellands plass og Økern i nærheten også, så om jeg har lite strøm igjen på batteriet på vei til eller fra jobb, hender det at jeg svipper innom hurtigladerne der, sier Marie

- Hadde det ikke vært enklere om dere hadde en egen ladestasjon hjemme?

- Jo, det er klart. Særlig når vi skal på lengre turer og må passe på å ha ladet opp bilen i forkant. Hadde vi hatt en ladestasjon hjemme, så hadde vi jo i stor grad løst hele ladeproblematikken, men vi syns i grunn det fungerer fint uten også, forteller Even.

Mindre styr med lading enn forventet

Som en aktiv familie som bruker bilen til jobb hver dag, kjører til familie og venner på kveldstid, og ofte drar på langtur i helgene var det viktig for dem at lading av elbilen ikke hindret dem fra å fortsette å gjøre disse tingene.

- Det kan være litt vanskelig å forstå seg på elbilhverdagen før man har kjøpt seg en elbil og prøvd det, men vi syns det har gått overraskende bra! Det er mange som lurer på om det blir mye styr med lading når vi har små barn, men barna må ofte lades før bilen uansett, sier Even.

Deres største bekymring i forkant var at det kom til å bli utfordrende å kjøre langt med bilen, og at det skulle bli mye logistikk med lading.

- Vi er jo glad i å dra på fjellet og på hytteturer, så vi var redd det skulle bli vanskelig med rekkevidden og at det kom til å bli mye lading, men vi har jo fortsatt å dra på tur. Vi har til og med vært på biltur til Danmark!

Tips til andre småbarnsfamilier

Ved spørsmål om hva deres beste råd er til andre småbarnsfamilier som vurderer å skaffe seg elbil, svarer begge to at det rett og slett ikke er like skummelt som mange kanskje tror.

- Vi opplever egentlig ikke at vi tar så mange flere pauser enn før når vi skal på lengre turer heller. Vi lader jo stort sett opp på 20 minutter, og dette er ofte tiden vi uansett trenger på å ta oss en pause. Da får vi skiftet en bleie, og kjøpt oss en is og en kaffe. Så den tiden går fort – enten man lader eller ikke, forteller Marie.

- Ja, vi syns det fungerer veldig bra i hverdagen, selv med små barn, sier Even.

Les mer om hurtiglading hos Circle K her.

Relaterte nyheter

Les alle nyheter